Inzicht in je klanten is een kritieke succesfactor voor elk bedrijf. Maar hoe zorg je dat meer inzicht leidt tot meer klanttevredenheid? En weet je ook waarom mensen of organisaties géén klant bij je zijn? Dat onderzoekt het Associate Lectoraat Customer Insights.

Text about mission and vision

 

Text about mission and vision

Expertises

Expertise 1

Text

internationaal

Expertise 2

Text

Expertise 3

Text

Lines of research

Intro text ...

Research line 1

Research line 2

Research line 3

  • Applied Research

    H oe kan je op basis van inzicht in je (potentiële) klant duurzame waarde creëren voor de stakeholders van je organisatie?  Ons lectoraat doet onderzoek om antwoord op deze vraag te krijgen.   

  • Staff & Output

    Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

Projects

Professor
 

Debra Trampe

Debra   Trampe  is  gefascineerd door menselijk gedrag. Dat staat aan de basis van het hele economische domein.  Zij vindt het  belangrijk continu kritisch te blijven kijken na ar hoe je klanten zich gedragen. En naar  wat ze verwachten.   

 

internationaal
School
 

< School name >

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

internationaal